Skip to main content

Claudia Valenzuela

Met veel plezier geef ik les aan iedereen, kinderen en volwassenen, die viool willen leren spelen. Samen gaan wij ontdekken wat jouw eigen klank is en samen zoeken wij naar een ontspannen houding waarin je je zo veel mogelijk vrij voelt om te musiceren.
Ik probeer je ook te stimuleren om eigen liedjes te bedenken en om te
improviseren. Ik ben klassiek geschoold en hou ook van andere muziekstijlen, zoals Salsa, Mexicaanse muziek, Tango, Reggae, Ierse Muziek... Ik bied de mogelijkheid om klassieke muziek en verschillende muzieksoorten te lerén kennen, en te spelen.

Biografie

Claudia Valenzuela werd 1980 in Moskou geboren en is opgegroeid in Frankrijk in een muzikantenfamilie. Op de leeftijd van zes jaar begon zij met viool spelen. Haar eerste lessen waren aan de nationale muziekschool van Villemomble bij M.Thuillier. In 1998 werd Claudia uitgenodigd de lessen van N. Morosova aan het conservatorium van Rotterdam te volgen waar zij in 2004 afstudeerde begeleid door A.Czifra. In 2007 is Claudia ook in Tilburg afgestudeerd met specialisatie kamermuziek.

Claudia geeft vioolles bij Waterland Muziekschool (sinds 2008 tot heden) en bij het Muziekpakhuis in Amsterdam (sinds 2018 tot heden). SInds 2020 geeft Claudia ook vioolles bij haar privé praktijk in Almere Oosterwold.
Claudia speelt in diversen wereld muziek formaties zoals Pavadita
Tangostrijkwartet,  Mariachi Los Mezcales, Mariachi Tierra Caliente, Marmoucha Orchestra, Choco y sus Complices.